Nikotiinipussit – suosittu vaihtoehto nuuskalle

Nikotiinipussit ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan nuuskan vaihtoehtona. Nikotiinipussit ovat pieniä pussukoita, jotka sisältävät nikotiinia, mutta eivät nuuskan tai tupakan sisältämää tupakkakasvia. Nikotiinin lisäksi pussit sisältävät ainoastaan täyteaineita ja aromeja, jotka ovat kaikki myös elintarvikekäyttöön hyväksyttyjä aineita. Siten ne sisältävät vähemmän haitallisia aineita kuin perinteinen nuuska.

Myös perinteiset nuuskabrändit ovat alkaneet tuomaan markkinoille täysin tupakattomia vaihtoehtoja. Siten tuttuun laatuun tottuneet käyttäjät voivat siirtyä helposti nikotiinipussien pariin.

Perinteiset nuuskabrändit valtaavat nikotiinipussien markkinoita

Nuuskan käyttö on ollut Suomessa pitkään erittäin tarkkaan rajoitettua. Sitä ei ole myyty Suomessa, minkä lisäksi tuonti on ollut sallittua vain rajoitetusti ja omaan käyttöön. Siten käyttö on vaatinut jatkuvaa matkustamista Ruotsin puolelle, jossa nuuskan myynnillä ei ole samanlaisia rajoitteita.

Viimeisen vuoden aikana vaihtoehdoksi on noussut nikotiinipussit, jonka myyntiä ei enää rajoiteta samalla tavalla. Siten nikotiinipusseja on mahdollista tilata verkkokaupasta, jolloin ne toimitetaan parhaimmillaan jopa omalle kotiovelle. Verkkokaupoissa on myös valtava määrä eri vaihtoehtoja, joten jokainen löytää sieltä omaan makuun sopivat vaihtoehdot.

Myös perinteiset nuuskabrändit, kuten suosittu Siberia nuuska, ovat huomanneet nikotiinipussien kasvavan suosion ja alkaneet laajentaa tuotevalikoimaansa tarjoamalla omia nikotiinipussejaan. Näin käyttäjät voivat luottaa tutun merkin tarjoamaan laatuun, mutta saavat nikotiiniannoksen ilman tupakkakasvin haitallisia vaikutuksia.

Nikotiinipusseissa nuuskaa vähemmän haitallisia aineita

Yksi syy nikotiinipussien suosioon on se, että niissä on vähemmän haitallisia aineita kuin perinteisessä nuuskassa. Vaikka nuuskaa käyttäessä ei altistu savulle, sisältää myös itse tupakkakasvi satoja haitallisia aineita. Näitä ovat esimerkiksi raskasmetallit, joille nuuskan käyttäjä altistuu.

Nikotiinipussit eivät puolestaan sisällä lainkaan tupakkakasvia, vaan ainoastaan puhdasta nikotiinia tietyllä pitoisuudella. Tämän ansiosta nikotiinipusseissa on nikotiinin lisäksi vähemmän muita haitallisia aineita, kuten raskasmetalleja ja syöpää aiheuttavia aineita. Nikotiinipussien makua tuovat aromiaineet ovat kaikki elintarvikekäyttöön hyväksyttyjä, joten ne eivät ole terveydelle haitallisia. Aromien ja nikotiinin lisäksi ne sisältävät ainoastaan täyteaineita, joten terveyshaitat ovat huomattavasti tupakkaa ja nuuskaa pienemmät. Tämä tekee nikotiinipusseista houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka haluavat vähentää altistumistaan haitallisille aineille.

Myös saatavuus Suomessa nuuskaa parempi

Suomessa nuuskan myynti on kiellettyä, mutta nikotiinipusseja voi ostaa laillisesti. Tämä tekee nikotiinipusseista huomattavasti helpomman vaihtoehdon, eikä nikotiinipussien hankkiminen edellytä jatkuvaa matkustamista rajan yli. Nikotiinipusseja voi ostaa monista eri kaupoista ja verkkokaupoista, mikä tekee niiden saatavuudesta helppoa. Erityisesti verkkokaupat erottuvat valikoiman monipuolisuuden ansiosta, joten jokainen käyttäjä pääsee valitsemaan mieluisimman maun ja omiin tarpeisiin sopivan vahvuuden. Tämä onkin yksi suuri syy siihen, miksi nikotiinipussit ovat kasvattaneet suosiotaan Suomessa.

Kokonaisuudessaan nikotiinipussit ovat suosittu vaihtoehto perinteiselle nuuskalle. Ne tarjoavat samanlaisen nikotiinivaikutuksen, mutta vähemmän haitallisia aineita. Lisäksi niiden saatavuus Suomessa on parempi kuin perinteisen nuuskan. Monet perinteiset nuuskamerkit ovat lähteneet kehittämään omat tupakattomat versiot, joten käyttäjät pääsevät nauttimaan tutusta laadusta pienemmillä haittavaikutuksilla.