Missä hevosella saa ratsastaa

Ohjeita hevosen kanssa liikenteessä tai maastossa liikkuvalle

Ohjeita hevosen kanssa liikenteessä tai maastossa liikkuvalle | Hevostietokeskus

Ratsastuksen merkitys kasvaa muuttuvassa maataloudessa, esimerkiksi matkailuelinkeinona. Hevosella liikkumisesta aiheutuu luonnollisesti ympäristön kulumista.

Ratsastus ja jokamiehenoikeus – Hevosinfo

Ratsastus ja jokamiehenoikeus | Hevosinfo

Ratsastaminen on kiellettyä: viljellyillä mailla; piha-alueilla; taimikoissa ja puiden juurien päällä; kuntopoluilla; kevyen liikenteen väylillä.

Hevoset ja jokamiehenoikeudet – Suomen Ratsastajainliitto

Ratsastajan on kuitenkin huomioitava haitattomuusvaatimus: maanomistajalle ei saa aiheutua vähäistä suurempaa haittaa siitä, että hänen maillaan ratsastetaan.

Ratsastus on lähtökohtaisesti jokamiehenoikeutta, mutta voi olla maastoa ja tiestöä kuluttavaa. Jokamiehenoikeuteen kuuluu oleellisesti se, että ratsastuksesta ei aiheudu vähäistä suurempaa haittaa.

Jokamiehenoikeudet ja ratsastus – Laki24

27.6.2020 — Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi, ettei hevosen kanssa saa kulkea kevyen liikenteen väylillä vaan hevosen paikka on autotiellä.

Lähtökohtaisesti ratsastaminen on sallittua luonnontilaisilla tai siihen verrattavilla alueilla, jos siitä ei aiheudu vahinkoa tai vähäistä suurempaa haittaa.

Hevosen asema liikenteessä hämmentää ratsastajia – YLE

Hevosen asema liikenteessä hämmentää ratsastajia: laki määrää ratsukon autojen sekaan | Yle Uutiset

Hevosen paikka tiellä. Maantiellä ratsukoiden paikka on tien oikeassa reunassa. Jalkakäytävällä ja pyörätiellä saa ratsastaa tai taluttaa hevosta ainoastaan …

Uuteen tieliikennelakiin vaaditaan muutoksia. Niitä tuskin on luvassa.

Hevonen liikenteessä – Kohtaa ratsukko rauhallisesti

Hevonen liikenteessä – Kohtaa ratsukko rauhallisesti – Liikenneturva

1.9.2020 — Jalkakäytävällä ja pyörätiellä saa ratsastaa tai taluttaa hevosta … Ratsastaja, ohjastaja ja hevosen taluttaja voivat vaikuttaa itse …

Hevonen tulee autolla, tai muulla moottoriajoneuvolla, ohittaa rauhallisesti vauhtia hiljentäen ja reilulla turvavälillä.

Ratsastaja – tunne liikennesäännöt ja erotu liikenteessä

Ratsastaja – tunne liikennesäännöt ja erotu liikenteessä – Liikenneturva

29.4.2020 — Metsäridauksesta tehtävä video ja podcast olisi osa sarjaa, missä … Seurailen kuinka Kati ja muut ratsastajat valmistelevat hevoset …

Ratsastaja – tunne liikennesäännöt ja erotu liikenteessä

Jokamiehenoikeus sallii ratsastamisen luonnossa – Reppuretki.fi

Jokamiehenoikeus sallii ratsastamisen luonnossa — Reppuretki.fi

25.8.2008 — Hevosella. TS/Mari Lehto Ratsukot ovat aivan ajoradan oikeassa reunassa. Hevosella ei saa ratsastaa kevyen liikenteen väylällä.

Hyppäsin aamuvarhain pyörän satulaan ja lähdin polkemaan öisen lumisateen verhoamia sivuteitä. Valkoinen pinta kätki alleen uria täynnä olevat liejuiset ja kelirikkoiset hiekkatiet. Parinkymmenen kilometrin pyöräilyn jälkeen olin kohteessa, maatilalla Saimaan Louhiveden äärellä.

Ratsukolla ja taluttajalla jokamiehen oikeudet – Turun Sanomat

Ratsukolla ja taluttajalla jokamiehen oikeudet – Liikenne – Turun Sanomat

12.6.2014 — Minunkin metsässäni saa hevonen ratsastaa, jos se ei aiheuta haittaa, … turvin saa missä olosuhteissa tahansa ratsastaa kerran viikossa.

Suomen laajat jokamiehen oikeudet koskevat myös ratsukkoa eli ratsastajaa ja hevosta, samoin myös hevosen taluttajaa. Näin mm. metsäpoluilla ja yksityisteillä ratsastaminen rinnastetaan vaikkapa pyöräilyyn, johon ei tarvitse pyytää maanomistajan lupaa eikä maanomistaja voi vaatia tästä jokamiehenoikeuden käyttämisestä korvausta.

Saako toisen omistamassa metsässä hiihtää tai ratsastaa? Saa

Saako toisen omistamassa metsässä hiihtää tai ratsastaa? Saa – kiitä jokamiehenoikeuksia – MTVuutiset.fi

Vaikket itse omistaisi metsää, saat silti kävellä, pyöräillä, ratsastaa tai vaikkapa ulkoiluttaa koiraasi siellä. – Tärkeä reunaehto jokamiehenoikeudelle on, että vähäistä suurempaa haittaa ei saa aiheuttaa. Haitta ei ole koettua mielipahaa, asiantuntija Anne Rautiainen sanoo. 

Keywords: missä hevosella saa ratsastaa